درباره زالو :
زالو، همان موجود خوفناک و چسبانی که در باورمان خون انسان را سر میکشد، در پشت پرده زندگی تاریک و ترسناکش حقایقی باور نکردنی دارد؛ از مسائل درمانی و معالجه ٣٠٠ نوع بیماری گرفته تا بازار داغ صید و قاچاق به داخل کشور.
به گزارش ایسنا به نقل از «شهروند»، متین فرهنگپور دکترای مدیریت کسب و کار یکی از ٤ نفری است که در ایران مجوز قانونی بهرهبرداری و پرورش زالو را از سازمان نظام مهندسی کشاورزی دریافت کرده و با علاقه خاصی که به این حرفه دارد زالو را حیوانی مفید برای انسانها میداند.
او از صید غیرقانونی که باعث انقراض نسل زالوهای اصیل ایرانی در شمال کشور شده گله دارد و معتقد است سازمانهای متولی باید برای برخورد قانونی با صیادان غیرقانونی زالو وارد عمل شوند.
با همه اینها در این گفتوگو با دکتر فرهنگپور درباره ساز و کار پرورش زالو و کاربردهای مختلف آن در طب سنتی و صنایع پرسیدیم. مصاحبهای که به اعتقاد من سطر به سطرش جالب و خواندنی و البته قابل تامل است.
آقای فرهنگپور! نخستین سوالم از شما این است که این همه جانور برای پرورش. چرا زالو؟
ببینید، از ۲۵۰۰ سال قبل، زالو برای مسائل درمانی شناخته شده و از آن استفاده هم میکردند. این روش درمانی ابتدا در چین وجود داشت و ابوعلی سینا نخستین کسی بود که زالودرمانی را در ایران رواج داد و در کتاب قانون نیز به آن اشاره کرد، بنابراین با گذشت زمان زالو مورد استفاده درمانی پیدا کرد و امروزه بیش از ٣٠٠ بیماری با این حیوان درمان میشود.
زالو به مکیدن خون انسان مشهور است. سر و کار داشتن با این موجود برای کسب و کار، عجیب یا سخت نبود؟
تخصص من کسب و کار است بنابراین همیشه به دنبال کارهایی میروم که شاید برای عدهای سخت و حتی عجیب به نظر برسد. باید بگویم من کلا خلاف جهت آب شنا میکردهام؛ ضمن اینکه بعد از قانونیشدن پرورش زالو در ایران، جذابیت درآمدزاییاش هم یکی از فاکتورهای انتخاب من برای این کار بود.
وزارت بهداشت دولت نهم مخالفتهای زیادی با طب سنتی بهخصوص زالودرمانی داشت. کامران باقری لنکرانی، وزیر بهداشت کابینه اول محمود احمدینژاد یکی از کسانی بود که صراحتا اعلام کرد زالودرمانی مستندات علمی ندارد بنابراین دخالت در امور پزشکی تلقی شده و جرم است. الان فضای این کار و پرورش زالو برای مسائل درمانی از نظر وزارت بهداشت قانونی شده است؟
بله، در دهه گذشته مخالفتهایی با این صنعت وجود داشت اما در سالهای اخیر این فضا بازتر شد و درحال حاضر به غیر از من سه نفر دیگر نیز به صورت قانونی مجوز بهرهبرداری و پرورش زالو را دارند. با این حال، بیش از ٥٠٠ کارگاه پرورش زالو در کشور وجود دارد که به صورت غیرقانونی و خانگی در این حوزه فعالیت میکنند.
زالو برتر توصیه می کند مطلب اهمیت اقتصادی پرورش زالو را حتما بخوانید