برای تمیز نگه داشتن آب و جلوگیری از هم جنس خواری بهتر است زالوها را در خارج از ظرف پرورش زالو تغذیه نموده (تغذیه زالو)و سپس آنها را به تانک اقامتشان برگردانید.
روشهای مختلفی برای تغذیه زالو در هر نوع Farm (طبیعی مصنوعی و …) مرسوم اند:
(۱) تغذیه زالو از خون تازه
از جمله خون تازه ی گاو ، گوسفند و مرغ را که می توان از کشتارگاه ها یا مارکتهایی که خون بسته بندی تازه، منجمد ،خشک ،کنسانتره و … عرضه می کنند خریداری نمود.
در مثانه یا روده ی خوک پارچه های کتانی برزنتهای مخصوص با اندازه ی حفرات مناسب مشماعهای نازک، … ریخته و در کنار زالوها می گذارند تا خودشان به آن جلب شده و به حد نیازشان میل نمایند.
برای هر ۱۰۰ زالوی کوچک مویی،
۵۰۰ سانتی متر مکعب خون گاو لازم است.
(۲) تغذیه از غذاهای آماده
مثل غذای ماهیهای آکواریوم برای تغذیه ی آنها میتوان استفاده کرد. در متون مختلف پرورش زالو از دادن غذای ماهی به زالوها منع شده، ولى دليل واضحی برای این کار ارایه نشده است.
میتوان گوشت قرمز پرخون یا احشای پرخون مثل جگر و … را نیز خوب له نمود و در اختیار آنها گذارد، پودر گوشت ،پودر ماهی ، پودر کرم خاکی و … سایر غذاهای آماده ایست که در صنعت مرغداری مرسوم هستند و نیز کاندیدهای خوبی برای تغذیه زالو هاست.
(۳) تغذیه از طعمه های زنده یا تازه جان داده
مثل قورباغه ، ماهی، مارماهی (بیشترین حجم خون را دارد و خونگرم است. هر مارماهی متوسط میتواند ۳۰۰ تا ۵۰۰ زالو را تغذیه کند ) مارمولک و … نیز در لیست موارد استفاده دیده شده اند.
کشتن هر حیوانی ولو برای تنازع بقا، نوعی قساوت قلب میخواهد که دور از شأن طبیب و طب است. این کار برای خود بنده بسیار سخت است و ترجیح میدهم به آن فکر هم نکنم.
به هر حال چند روز پس از تغذیه زالوها را به باتری مرجع بر می گردانیم و حدود ۳ ماه تقریباً گرسنه نگه میداریم تا سر فرصت غذا را هضم نمایند پس از رشد مختصری، تکلیف زالوها را با طبقه بندیشان برای فروش، درمان ، نگه داری ، رشد ، تکثیر ،تزئین ، بارور کردن و سم زدایی خاک کشاورزی ، ارجاع به کارخانه های داروسازی و .. معلوم میکنیم.
(۴)تغذیه زالو در زالودرمانی
تغذیه ی زالو، رفتاری اجباری و ظالمانه است متوقف کردن زالو از تغذیه حتی اگر به زور یا وسیله ی دیگری متوسل باشد ، کاری دشوار به نظر میرسد. اگر زالوی در حال خوردن بریده شود، خون نیمه هضم شده به خارج از بدنش راه مییابد (Bdellotomy) و زالو تا ساعت ها خوردن را ادامه دهد، البته این کار بی رحمانه است و ارزش درمانی آن هم زیر سؤال است؛ زیرا کمیت بزاق ترشحی را افزایش نمی دهد ولی بزاق زالو ، محل را تا چندین ساعت در حال خونریزی نگه می دارد.
به هر جهت اگر زالو را آزار ندهیم و اجازه ی تغذیه ی طبیعی به او بدهیم پس از پایان تغذیه، زالو خودش محل را رها می کند اکنون یا به زندگی خود برای چند ماه بدون نیاز به تغذیه ی مجدد ادامه می دهد و پس از چند ماه دوباره گرسنه میشود یا خون را بر میگرداند یا می میرد.
احتمالاً دلیل آن آرامش زیاد زالو هنگام خونخواری است زیرا این آرامش باعث پرخوری او شده و به دلیل کافی نبودن بزاق «Hirudin» لخته ی بزرگی در معده ی او ایجاد شده که به شکل گره ی قابل مشاهده ی سفتی در آمده و نهایتاً باعث مرگ زالو میگردد. وقتی ظرف زالو بررسی میگردد، تغییر رنگ قرمز آب به دلیل بازگشت خون می بایست از قهوه ای مایل به سبز به دلیل دفع مدفوع، تشخیص داده شود. برای کمک به هضم زالو می توان ۱ الی ۲ گرم نمک دریا را در هر لیتر آب حل و به ظرف نگهداری زالو اضافه نمود اگر غلظت نمک زیاد شود (۵ الی ۱۰ گرم بر لیتر) باعث مرگ زالو می گردد.
برای اطلاعات بیشتر مطلب تغذیه زالو در مراحل مختلف پرورش زالو در تهران را مطالعه نمایید.
بهترین زالو گیرا و با کیفیت را از شرکت زالو برتر در شرق تهران (بهترین پرورش زالو در تهران) بگیرید
شرکت زالو برتر به عنوان یکی از بهترین شرکتهای تکثیر و پرورش زالو گیرا و با کیفیت نژاد زالو اورینتالیس و مدیسینالیس در شرق تهران و ارسال آن به سراسرکشور می باشد.
همچنین این شرکت عرضه کننده انواع زالو اصیل ایرانی به صورت عمده و جزئی به تمامی عطاریها ، مطب پزشکان طب سنتی و ایرانی و همچنین تمام مراکز و عزیزان در جای جای ایران و جهان می باشد. برای تنظیم وقت مشاوره و سفارش زالو با کارشناسان ما تماس بگیرید.
02136614661
09127023770